Biodiversitet kort fortalt

Biodiversitet kort fortalt

Biodiversitet beskriver hvor mange organismer der er på et område. Det er både dyr, planter, svampe, bakterier – alle levende organismer. Bio stammer fra det græske, bios, som betyder liv mens diversitet kommer af latin og betyder forskellighed – variation i den levende natur. Hvis et område er rigt på biodiversitet, har naturen i det område en god kvalitet.

Det der er med til at true biodiversitet er landbrug, fældning af skov, bygninger osv. Det ødelægger økosystemet og i området vil visse dyr ikke kunne overleve og derfor dø og i værste fald uddø.

Læs mere om økosystemet her.

Man taler om forskellige typer af biodiversitet. Den man snakker mest om, er artdiversitet, altså mængden af forskellige arter i området. Blandt de arter snakker man om gendiversitet. Det er vigtigt for udviklingen at en art har en stor gendiversitet så arten kan følge med i udviklingen af verden og dermed ikke uddø. ”Den stærkeste overvinder”, men hvis der er for meget indavl vil den stærke blive svage fordi den ikke udvikler sig med tiden. Til sidst er der økosystemdiversitet. For at forstå det term kan du læse om økosystemet i linket ovenfor, men i bund og grund ligger det i ordet, at det er hvor mange økosystemer der er i et givent område.

 

Hvis du har spørgsmål til biodiversitet så skriv endelig en kommentar. Så vil jeg gøre alt jeg kan for at finde ud af det og med tiden opdatere opslaget.

 

Læs også min bachelor om biodiversitet og bier.

 2 thoughts on “Biodiversitet kort fortalt”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *