Foccacia med rosmarin og havsalt

Foccacia med rosmarin og havsalt

Foccacia er et nemt brød at arbejde med, og så smager det fortrinligt. Man skal dog regne med at få snasket hænderne ind. Jeg foretrækker personligt at lave dejen i “hånden”, altså uden maskine. Det er nemlig en lækker dej at arbejde med. Men lige meget hvad du fortrækker er det umuligt ikke at skulle have fingrene i det på et eller andet tidspunkt.

 

Foccacia med Rosmarin og Havsalt

  • Prep Time: 1h 30m
  • Cook Time: 20m
  • Total Time: 1h 50m
  • Serves: 6

Ingredients

  • 550 g pizzamel
  • 25 g gær
  • 3 dl lunkent vand
  • 2 dl olivenolie
  • 1 tsk fint salt

Topping

  • Rosmarin og havsalt

Instructions

  1. Gæren opløses i vandet.
  2. Herefter tilsættes 1,5 dl olivenolie, mel og salt.
  3. Ælt dejen godt. Den skal være lidt fugtig, men ikke våd.
  4. Lad dejen hæve i 40 min et lunt sted.
  5. Kom dejen i en bageform med bagepapir og lad efterhæve i 30 min.
  6. Prik dybe huller i overfladen og kom rosmarin i hullerne.
  7. Hæld den sidste olie jævnt fordelt over dagen og drys med grov havsalt.
  8. Bages ved 200 grader i forvarmet ovn i 20 min.

Kan nydes både lun og kold.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *