Græskar Puré

Græskar Puré

Det er ved at være halloween-tid og alle butikker ligger inde med masser af fine græskar. Jeg har altid syntes det var synd alt det kød der går til spilde når bare man laver ansigter af græskarne, så i år ville jeg prøve om ikke man kan bruge det til noget.

Et af de opskrifter jeg fandt var en opskrift på græskar puré.

Det skal lige siges, at jeg siden har fundet ud af, at halloween græskar avles som pyntegræskar. De ER spiselige og jeg synes nu de smager helt fortrinligt, så det er bare at komme i gang. Vil man dog være sikker på at det smager, så vælg i stedet en hokaido eller butternut squash.

Græskar puré

Ingredients

  • 1 græskar

Instructions

  1. Tænd ovnen på 200 grader almindelig ovn.
  2. Skær græskaret over i 2 halve og fjern kerner og "strengekød" med en ske.
  3. Læg dem på en bageplade med kødet ned ad.
  4. Derefter puttes pladen i ovnen. Lad det bage i ca. 30 min. Hvis du kan stikke en gaffel gennem skindet (ligesom når man koger kartofler) så er græskaret færdigbagt.
  5. Tag pladen ud af ovnen og lad græskaret køle lidt.
  6. Skrab kødet af skindet med en ske. Det er nemmest hvis græskaret stadig er lidt lunt.
  7. Kom det i en skål og blend det med en stavblender, eller blend det direkte i en blender.

Denne puré har jeg brugt i Valdemarsro’s opskrift på græskartærte. I stedet for hokaido brugte jeg 6dl af min puré.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *