Jordbærmarmelade med lime

Jordbærmarmelade med lime

Vi er begyndt at tømme fryseren for at gøre klar til sommerens forhåbentlig store udbytte. Denne gang var det de frosne jordbær der stod for skud. En smag der går godt med jordbær er lime. Derfor var det oplagt at lave en marmelade med disse to lækre ingredienser.

Jordbærmarmelade med lime (frosne jordbær)

Ingredients

  • 1 kg frosne jordbær
  • 1 kg sukker
  • 2 økologiske lime (skal og saft)

Instructions

  1. Put de frosne jordbær i en gryde og lad dem koge i ca. 5 min
  2. Tilføj sukker og lime.
  3. Lad marmeladen simre indtil den har den ønskede konsistens. Det kan testes ved at dryppe lidt saft på en tallerken og sætte den i køleskabet i få minutter. Den skal helst være lidt stiv og ikke flyde rundt på tallerkenen som var det vand. Det kan tage alt fra 5-20 minutter alt efter hvor meget væske der var med de frosne bær.
  4. Når marmeladen simre skal den afskummes. Det betyder at fjerne den hvide/lyserøde skum der lægger sig ovenpå marmeladen. Det gøres bare med en ske.
  5. Hæld på skoldede glas der er blevet tilført atamon.

Skummet skal tages fra for at marmeladen kan holde længere. Det skummet er lavet af, er egentlig urenheder.

For ikke at få den overskydende skum til at gå til spilde kan det blandes med vand. Det smager ligesom jordbærgrød i saftevandsform. Man kan putte så meget eller lidt i man ønsker, men skummet skal gerne spises/drikkes efter få dage. Det kan opbevares i køleskabet.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *