Naturmødet 2018 (Carina’s version)

Naturmødet 2018 (Carina’s version)

Det er godt nok ved at være noget tid siden naturmødet stod på, men jeg har haft en bachelor hængende over hovedet som endelig er afleveret og jeg kan nu, endelig, fortælle jer om min oplevelse af de tre dage.

Jeg har fået job i en børnehave i starten af maj så desværre var det kun muligt for mig at deltage om aftenerne, men jeg var med hele lørdag.

Den første dag, torsdag d. 24, kiggede jeg bare på de boder der var sat op. Der var nogle meget interessante ting. Især kunne jeg godt lide Plan Bi’s lille bod. Bonus info: min bachelor handler om at vi skal hjælpe bierne, så jeg syntes det var fedt at se at de var troppet op. Derudover var der faktisk rigtig meget fokus på bierne i år. Biavlerforeningen havde også lavet forslag til, hvordan vi kan hjælpe de vilde bier, og generelt var der mange boder der nævnte problemer med bierne, på den ene eller anden måde. Ramasjang var jo også på besøg for at redde bierne. Det var desværre om formiddagen, så det kunne jeg ikke være med til.

Fredag var lidt federe for mit vedkommende. Jeg mødte nogle af dem jeg havde været i Norge med tidligere på året. Det var rigtig hyggeligt. En af dem skulle tilmed holde debat om det at være frivillig i den danske natur. Det var ret interessant at høre om dem der er frivillige i den danske natur, mod dem der har været det i udlandet. Det meste jeg fik ud af den debat var, at som ung og måske lige gået ud af gymnasiet, er det meget populært at tage udenlands for at være frivillig, hvor når man så kommer hjem og skal til at have en hverdag i Danmark igen, er man selvfølgelig mere tilbøjelig til at være frivillig herhjemme.

Jeg hørte også et foredrag om naturen i fjernsynet. Altså hvor få programmer der er og hvor få programmer folk kan lære noget af når det kommer til naturen. Jeg synes det var ret interessant at høre de forskellige synspunkter, men derudover fik jeg ikke så meget ud af det.

Det der var hovedpunktet på min fredag var selvfølgelig en lækker, tiltrængt is i det varme vejr, men mere det faktum at Dave Goulson, humlebiekspert fra Skotland, kom og snakkede lidt om bier. Jeg har brugt hans bog meget i min bachelor og han er blevet et idol. Jeg var total fangirl-agtig. Så meget at det var helt pinligt, men jeg mødte ham, og jeg har fået hans autograf. Derudover mødte jeg Vilde Bier i Danmark som jeg har snakket med tidligere. Det satte gang i en masse tanker om at lave aktiviteter der lærer indbyggerne i Hjørring hvordan vi kan hjælpe bierne, og jeg fik grønt lys på at bruge deres navn. Det var lidt fedt, så nu er det bare at komme i gang med at planlægge noget.

Lørdag var lige så fed. Et andet idol jeg har er jo selvfølgelig Sebastian Klein. Jeg fik et selfie og en autograf. Jeg var ikke lige så overgearet som med Dave Goulson, men alligevel så starstruck at jeg ikke kunne finde på noget at spørge ham om. Lidt ærgerligt, men der skulle jeg nu nok have forberedt mig lidt bedre… ja, det skulle jeg nok ved dem begge. Derudover hørte jeg ham tale om ulven, at den jo faktisk ikke er dårlig for naturen, og at en meget lille procentdel af deres føde er får. Ulve kan faktisk også være meget behjælpelige med biodiversiteten.

 

Det var hovedtingene jeg kan huske fra naturmødet. Det var rigtig dejligt at besøge det, men jeg savnede rigtig meget at være en af dem der havde stået i en bod. Det synes jeg, at jeg manglede. Det har jeg jo gjort de 2 forrige år. Derfor har jeg besluttet mig for at finde en undskyldning for at være en del af det næste år. Om det er med Naturens Have, Horne spejderne eller med Danmarks Naturfredningsforening må tiden vise. Det kunne også være noget helt andet. Hvem ved?Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *