Tzatziki med strandarve

Tzatziki med strandarve

Strandarve er en plante som gror på sandet bund ved stranden. Det ligger lidt i navnet. Den har en agurk-agtig smag og derfor super god i blandt andet tzatziki. Planten kan samles hele sommeren fra maj til september-oktober alt efter vejret. Personligt synes vi dog den er bedst først på sæsonen hvis den skal bruges i salat hvor smagen er mere mild, men dens kraftigere og lidt mere bitre smag senere på sæsonen egner sig udmærket til tzatziki.

Når man høster den skal man bruge stængel og blade. Vi anbefaler at man tager en saks eller kniv med. Den gror som sagt på sandet bund og det er derfor alt for nemt at trække planten op med rod.

På billedet nedenfor kan du se hvordan planten ser ud. Den minder lidt om et juletræ i dens opbygning på den måde at bladene nærmest sidder i lag. Bladene er tykke og saftige og sidder 4 i et “sæt” i hvert “lag”. Den er ikke til at forveksle med andre planter og står nogle gange i store tæpper så langt øjet rækker.

Tzatziki med strandarve

Ingredients

  • 50/50 strandarve og agurk (vi brugte ca. 3dl af hver
  • 1 dl A38
  • 2,5 dl cremefraiche
  • 3 fed hvidløg

Instructions

  1. Riv agurken og hak strandarven fint.
  2. Agurken vendes med salt og trækker i ca. 5min. Pres så meget af væsken ud som muligt. På den måde for du en mere fast tzatziki.
  3. Bland yoghurt, cremefraiche sammen. evt. tilføj en smule salt.
  4. Knus hvidløg og kom det i yoghurtblandingen sammen med agurk og strandarve.
  5. Lad trække i køleskabet for ekstra smag i mindst 30min.
  6. Som bonus kan man også lave sin normale tzatziki opskrift og så bare bytte halvdelen af mængden af agurk ud med strandarve.

Vi spiste tzatzikien med græsk brød varmet op med lidt olivenolie og oregano på. Som ekstra tilbehør en kylling marineret med ramsløg, olie, lidt chili og hvidløg.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *